De duminică vom avea un nou plafon pentru înregistrarea în scopuri de TVA

Ajutorul pentru credite: Condițiile în care polițiștii și militarii vor beneficia de acesta
21 martie 2018
Declarația unică: Ghidul declarării veniturilor și plății taxelor pentru afacerile independente ale persoanelor fizice
16 aprilie 2018
Show all

De duminică începând, pragul de la care firmele au obligația să se înregistreze în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA) va crește de la 220.000 la 300.000 de lei, potrivit unui act normativ publicat vineri în Monitorul Oficial. Noile reguli pentru înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor impozabile care au statutul de mică întreprindere sunt incluse în Legea nr. 72/2018, document care a fost publicat vineri în Monitorul Oficial și care a intrat azi în vigoare.

Potrivit documentul, plafonul de la care firmele vor fi obligate să se înregistreze în scopuri de TVA va crește la 300.000 de lei, de la 220.000 de lei, fiind aprobate și norme tranzitorii pentru aplicarea noilor prevederi.

În ceea ce privește data de la care persoanele impozabile stabilite în România, cu o cifră de afaceri inferioară plafonului de 300.000 de lei, vor putea aplica scutirea de taxă, aceasta va fi 1 aprilie 2018, adică ziua de duminică.

Concret, noile reguli se vor aplica începând cu data de 1 a lunii următoare intrării în vigoare a legii. Și cum documentul publicat vineri a intrat în vigoare chiar azi, la trei zile de la publicare, rezultă că noul plafon de TVA se va aplică începând cu ziua de duminică.

Sursa: Avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *