Elevii care au obținut media 10 la evaluarea națională și la bacalaureat primesc bani de la Guvern

Ce informații ne oferă balanța contabilă?
2 septembrie 2016
În ce situație poți păstra (legal) fructe din pomii vecinului tău fără să ceri voie
5 septembrie 2016
Show all

Executivul a hotărât să acorde stimulente financiare tuturor elevilor care au obținut anul acesta media 10 la evaluarea națională și la examenul de bacalaureat, potrivit unei hotărâri de guvern publicate recent în Monitorul Oficial.

Elevii care au obținut media 10 la evaluarea națională sau la examenul de bacalaureat vor primi bani de la stat, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 615/2016 privind acordarea de stimulente financiare absolvenților care au obținut media 10 la evaluarea națională 2016 și la examenul național de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2016, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 683 din 2 septembrie 2016. Actul normativ a intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Stimulentele financiare sunt următoarele:

  • 1.000 de lei pentru fiecare absolvent al clasei a VIII-a care a obținut în 2016 media 10 la evaluarea națională;
  • 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut anul acesta media 10 la examenul național de bacalaureat.

Lista beneficiarilor acestor stimulente, precum și modalitatea de acordarea a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educației naționale și cercetării științifice.

Sursa: Avocatnet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *