Mai mult de jumătate din agenţiile de turism din România nu au poliţă de asigurare și creditarea și profiturile băncilor cresc în ciuda legii dării în plată

PFA 2016: Ce cheltuieli nu poţi deduce ca persoană fizică autorizată?
11 august 2016
Ce persoană din firmă ajunge efectiv după gratii atunci când angajatorul este condamnat la închisoare
18 august 2016
Show all

Mai mult de jumătate din agenţiile de turism din România nu au poliţă de asigurare.

Aproape 2.000 de agenţii de turism nu au făcut dovada poliţei de asigurare, arată cele mai recente date publicate de Autoritatea Naţională pentru Turism. De asemenea, anul acesta au fost retrase mai multe licenţe de turism faţă de 2015.

Agenţia de turism Genius Travel şi-a anunţat clienţii că nu mai poate onora vacanţele cumpărate şi că depune zilele acestea cererea de intrare în insolvenţă. Firma nu a plătit serviciile aferente pachetului turistic şi mai mulţi români care au achitat integral vacanţele au descoperit la hotel că rezervările au fost anulate. Chiar dacă Genius Travel are o poliţă de asigurare detailistă, valabilă până în luna aprilie a anului viitor, limita asigurării în caz de insolvabilitate este de doar 10.000 de dolari, pentru care a plătit o poliță de 400 de dolari. În România, 2.000 de agenții de turism nu au poliță de asigurare.

Creditarea și profiturile băncilor cresc în ciuda legii dării în plată, titrează capital.ro.

Revenirea pe plus a creditării bancare, în principal cea către populaţie, se vede în bilanţurile băncilor importante, care consemnează profituri în creştere în primul semestru al anului 2016.

Creditarea bancară şi-a continuat creşterea în primele şase luni ale anului în ciuda aprobării legii dării în plată, care urma, conform băncilor, să stopeze acordarea de împrumuturi. Soldul împrumuturilor bancare acordate populaţiei a crescut cu peste 5 miliarde lei faţă de sfârşitul primului semestru al anului trecut, de la 105,02 miliarde de lei până la 110,52 miliarde lei, după ce la finele anului trecut soldul se ridica la 107,95 miliarde lei.

Sursa: Avocatnet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *