Noi terenuri, case şi maşini sunt scoase de Fisc la licitaţie. Cum poţi participa?

Schimbarea caselor de marcat: Cum vor fi afectate firmele de trecerea la noile aparate?
19 septembrie 2016
UPDATE Fondul clasei și fondul școlii sunt legale sau ilegale? Noi prevederi se aplică de-acum
23 septembrie 2016
Show all

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) continuă să scoată la licitaţie bunuri aparţinând datornicilor, astfel că, la finalul acestei luni, instituţia organizează noi licitaţii în vederea vânzării mai multor terenuri, clădiri și mașini. Spre exemplu, persoanele interesate pot licita pentru un teren din imediata vecinătate a Bucureştiului, aflat în proprietatea primarului Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, sau pentru alte două terenuri din Sectorul 1, aparţinând Ana Residences, grup deţinut de familia Copos.

Bunurile confiscate de la debitorii persoane fizice sau de la firme continuă să fie scoase la licitaţie publică de către ANAF, prin intermediul rubricii „Anunţuri” de pe site-ul propriu.

Astfel, printre bunurile sechestrate pe care Fiscul vrea să le valorifice prin licitaţie se numără, în principal, terenuri, case și maşini deţinute de persoane publice. Spre exemplu, instituţia a publicat recent un anunţ prin care informează că săptămâna viitoare va scoate la licitație un teren cu o suprafață de 402 mp aparținând lui Robert Sorin Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei.

Potrivit informaţiilor oferite de Fisc, terenul se află în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov, pe Spaiul Unirii, nr. 9, iar preţul de pornire al licitaţiei este prețul de evaluare, respectiv suma de 84.800 de lei. Totodată, preţului de adjudecare i se va aplica şi TVA-ul aferent.

Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie o pot face până miercuri, la ora 15.00, licitaţia fiind programată pentru a doua zi, la ora 10.00, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Ilfov din Bucureşti, Sector 3, str. Lucreţiu Patrăşcanu, nr. 10. De altfel, odată cu depunerea ofertei, solicitanţii trebuie să facă dovada plăţii unei taxe de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, adică 8.480 de lei.

În plus, aceştia trebuie să prezinte Fiscului mai multe documente, inclusiv o copie de pe actul de identitate, în cazul persoanelor fizice, în timp ce firmele sunt obligate să depună o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Registrul Comerţului (în cazul firmelor din străinătate, actul de înmatriculare tradus în limba română). Totodată, cei interesaţi să achiziţioneze bunul scos la licitaţie se vor prezenta la data stabilită şi locul fixat pentru vânzare şi cu o dovadă emisă de creditorii fiscali cum că nu au obligaţii fiscale restante, precum şi o împuternicire (procură specială) pentru persoana care îl reprezintă pe ofertant, dacă este cazul.

Terenuri şi imobile la vânzare în Bucureşti

Tot la finalul acestei luni, mai exact în zilele de 29 şi 30 septembrie, ANAF va scoate la licitaţie, pentru a treia oară, două terenuri intravilane de circa 10.000 de mp fiecare, aparţinând Ana Residences, parte a grupului Ana Holding, grup deţinut de George Copos şi familia sa.

Potrivit anunţului Fiscului, primul dintre aceste terenuri se află în Sectorul 1 al Capitalei, pe strada Berheci, la nr. 33, şi are o suprafaţă de 10.000 de mp. Preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la cuantumul de 2.599.950 de lei, asta în ciuda faptului că preţul de evaluare al bunului este de 5.199.900 de lei.

„Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până la termenul de vânzare sau în cazul vânzării prin licitaţie, până în ziua de 29.09.2016, ora 13.00, la Biroul Executare Silită Persoane Juridice, situat în Bucureşti, Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 9-13, parter, Sector 1”, scrie în anunţul publicat de ANAF pe site-ul său, cu menţiunea că licitaţia va avea loc efectiv pe data de 30 septembrie, ora 12.00, la sediul ANAF din Bucureşti, Sector 2, str. Dimitrie Gerota, nr. 13.

Cât despre cel de-al doilea teren amintit, acesta are o suprafaţă de 10.000 mp şi este situat tot în Sectorul 1, dar pe strada Balota, nr. 12. În cazul său, preţul de evaluare este stabilit la 3.369.900 de lei, dar preţul de pornire al licitaţiei (fiind a treia încercare) a scăzut până la 1.684.950 de lei.

Spre deosebire de primul teren aparţinând Ana Residences, companie ce are calitatea de garant ipotecar pentru debitorul FC Rapid Bucureşti, licitaţia pentru acest al doilea teren va avea loc cu o zi mai devreme, adică pe 29 septembrie, ora 12.00, la aceeaşi adresă amintită anterior, iar cei interesaţi de participare sunt aşteptaţi să prezinte oferta de cumpărare până cel târziu pe 28 septembrie.

Desigur, ofertanţii trebuie să achite şi în această situaţie garanţia de participare reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei (diferenţa de bani urmând a fi achitată ulterior de noul proprietar), şi să prezinte documente solicitate.

Nu în ultimul, prin intermediul unui anunţ publicat pe pagina de Facebook a instituţiei, ANAF a anunţat că va vinde mâine, prin licitaţie publică, două apartamente situate în imobilul din Intrarea Catedrei, nr. 17-23, Sector 1, Bucureşti. Licitaţia se va desfăşura tot la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Bucureşti din Sectorul 2, str. Dimitrie Gerota, nr. 13.

La Ploieşti se vând numeroase maşini

În luna octombrie, ANAF va vinde, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, mai multe automobile, printre care:

  • un BMW 530D, fabricat în 2005, cu o capacitate cilindrică de 2.992 de cmc, al cărui preţ de evaluare sau de pornire al licitaţiei este de 14.120 de lei. Licitaţia va avea loc pe 26 octombrie ;
  • un Volswagen Golf VI, fabricat în 2009, având o capacitate cilindrică de 1.600 de cmc. Preţul de pornire este fixat la 24.031 de lei, iar licitaţia este programată în ziua de 6 octombrie ;
  • un Peugeot 307, din 2006, având o capacitate cilindrică de 1.560 de cmc şi un preţ de pornire de 5.465 de lei. Licitaţia se va desfăşura pe 12 octombrie.
  • o Dacia Logan, fabricată în 2008, cu o capacitate cilindrică de 1.461 de cmc. Preţul de evaluare sau de pornire al licitaţiei este de 5.525 de lei, iar licitaţia va fi pe 27 octombrie.

Notă: Bunurile prezentate nu sunt decât o parte dintre cele scoase la licitaţie de Fisc. Lista lor completă poate fi urmărită pe site-ul instituției, în zona de anunțuri („Info ANAF” ► „Anunțuri”).

Sursa: Avocatnet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *